Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Dow Türkiye’nin 2013 yılında başlayan iş birliği, Türkiye genelinde eğitim ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir etki yarattı. Bu kapsamda 10 yılda, öğretmenlerin gelişimi desteklenirken, 4 bin öğretmen ve 240 bin öğrenciye fen bilimleri ve sürdürülebilirlik odaklı eğitimler verildi. “Öğretmenin Kimyası” ve “Sürdürülebilir Çevre Eğitimi” gibi projelerle öğrencilerde fen ve çevre bilincini artırmayı amaçlayan program, ayrıca çeşitli ödüllere de layık görüldü.

“Öğretmenin Kimyası” ile bilim okuryazarlığını artırma hedefi

ÖRAV ve Dow Türkiye arasındaki iş birliğiyle sunulan ilk eğitim programı “Öğretmenin Kimyası”, Türkiye’de fen bilimleri okuryazarlığının artırılmasını hedefledi. 2013-2020 yılları arasında Türkiye'nin 10 ilinde, 935 fen ve kimya öğretmenine verilen bu eğitimler sayesinde, yaklaşık 93 bin öğrenciye kimya ve fen sevgisi aşılandı. Öğretmenlerin STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) becerilerini geliştiren proje, 2018 yılında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleri kapsamında “Etkililik” ödülünü kazandı.

Çevre okuryazarlığından sürdürülebilir çevre eğitimine geçiş

2021 yılında başlayan “Çevre Okuryazarlığı” programı, şu anda “Sürdürülebilir Çevre Eğitimi” olarak devam ediyor. Bu program, öğretmenler aracılığıyla öğrencilere ve velilere sürdürülebilir bir gelecek için bireysel ve toplumsal sorumluluk kazandırmayı hedefliyor. Programda “Doğadaki Yerimiz ve Sorumluluklarımız”, “Tüketim Alışkanlıklarımızın Dünyaya Etkileri” gibi başlıklarla katılımcılara doğaya saygı ve empati bilinci kazandırılıyor.

Yarın okul var mı? Ara tatil bitti mi? 18 Kasım 2024 pazartesi okullar tatil mi? Yarın okul var mı? Ara tatil bitti mi? 18 Kasım 2024 pazartesi okullar tatil mi?

Dow Türkiye: eğitimde sürdürülebilirliği destekliyoruz

Dow Türkiye Ülke Müdürü Durmuş Topcu, sürdürülebilir bir gelecek için eğitimin gücüne vurgu yaparak, “STEM odaklı Öğretmenin Kimyası inisiyatifi ile başlayan iş birliğimiz, Çevre Okuryazarlığı ve Küresel Sürdürülebilir Vatandaşlık Müfredatı gibi programlarla genişledi. Bu projelerle son 10 yılda Türkiye genelinde yaklaşık 4.000 öğretmen ve 240.000 öğrenci üzerinde olumlu bir etki yarattık” dedi.

ÖRAV: çevre bilincini genç nesillere aşılıyoruz

ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy, iklim değişikliği ve çevresel sorunlarla mücadelede bilim okuryazarlığının önemine dikkat çekerek, “Sürdürülebilir Çevre Eğitimi gibi projelerle çevreyi korumaya yönelik bilinçli bireyler yetiştiriyoruz,” dedi. ÖRAV ve Dow Türkiye iş birliği, Türkiye genelinde yürütülecek “Sürdürülebilir Çevre Eğitimi” projesiyle 2024-2025 döneminde de devam edecek.

10. yıl özel etkinlik kitabı

İş birliğinin 10. yılına özel olarak hazırlanan “Sürdürülebilir Çevre Eğitimi” isimli etkinlik kitabı, Türkiye’deki tüm öğretmenlere dijital ortamda ücretsiz olarak sunuldu. Kitap, “Evimde”, “Okulumda” ve “Mahallemde” sürdürülebilirlik temalarıyla; kompost yapımı, su tasarrufu, geri dönüşüm ve sıfır atık gibi sürdürülebilirlik uygulamalarına odaklanan 10 etkinlik içeriyor.

Kaynak: Haber Merkezi