Sindirime iyi gelen yiyecek ve içecekler Sindirime iyi gelen yiyecek ve içecekler

Her yıl Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma günü gerçekleşen Black Friday, bu yıl 29 Kasım 2024 tarihine denk geliyor. İndirim kampanyaları genellikle bu tarihten bir hafta önce başlayarak, hafta sonuna kadar devam edecek. Hem fiziksel mağazalar hem de online platformlar geniş ürün yelpazesinde büyük indirimler sunacak.

Black Friday nedir?

Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1952’den bu yana alışverişlerde indirim yapıldığı günü temsil eder. Küresel çapta kutlanan kara cuma, Noel alışveriş sezonunun ilk indirimli günü olarak kabul edilir. Bu yıl, black friday 29 Kasım 2024 Cuma günü kutlanacaktır.

Black Friday, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde ve birçok diğer ülkede kasım ayının son cuması kutlanır. Black Friday, yılın en büyük indirimlerinin ve fırsatlarının sunulduğu bir gün olarak kabul edilir. Genellikle tatil alışveriş sezonunun başlangıcı olarak görülür ve birçok mağaza ve online perakendeci, bu günde müşterilere büyük indirimler sunar.

Neden kara cuma?

Kara tabirinin ise ilk kez Philadelphia kentinde kullanıldığı bilinmektedir. ABD’de indirimin başlayacağı günler, insanlar birkaç gün önceden kent meydanında kamp kurarmış; haliyle bu durum her seferinde izdiham yaşanmasına neden olmuştur. Uzun kuyruklar, izdiham, trafik ile birlikte insanlar bu güne ‘kara’ sıfatını eklemişlerdir.

Black Friday Ne Zaman?

Ülkemizde efsane cuma ve kara cuma adı altında gerçekleşen Black Friday, 29 Kasım 2024 Cuma gününe denk geliyor. Kara cuma, her yıl kasım ayının dördüncü cuması kutlanmaktadır. İnternet siteleri bunun yanında black friday sonrası pazartesi gününü ‘siber pazartesi’ ilan ederek indirimler yapmaktadır.

Bu muhteşem indirimler sadece 1 gün sürer ve gece geç saatlere kadar devam etmektedir. 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilmektedir.