50 kişi adliyeye koştu: İzmir’de bir mahalle vurgun yedi!

Mevlana Mahallesi’nde 4 yıl önce hizmete açılan bir firma geçtiğimiz ay evlerine doğalgaz yaptırmak isteyen müşterilerle sözleşme imzalayarak paralarını aldı ancak hizmet vermeden dükkânı kapatıp kayıplara karıştı.

İddialara göre firma, onlarca müşteriyi dolandırarak yüksek tutarlarda ücret aldı. Durumu fark eden 50’ye yakın vatandaş adliyeye suç duyurusunda bulunmak için gitti. Firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Mağdur müşterilerden biri olan Sinan Demir olayı Egedesonsöz’e şöyle aktardı:

“Firmayı 1 ay önce evime çağırdım, sözleşme imzaladık. Firmanın sahibi olduğunu öğrendiğim Ersen Ö. isimli kişi önden peşinat olarak 20 bin TL istedi. Ben de verdim, geri kalanı senet yaptık. Telefonla defalarca arayıp işlemleri ne zaman yapacaklarını sordum. Beni sürekli oyaladılar. Son konuşmamızın ardından kendisine ulaşamayınca ofislerine gittim ancak birçok vatandaşın firmanın önünde olduğunu görünce dolandırıldığımı anladım. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Adliyede firma hakkında şikayette bulunan 50’ye yakın kişi vardı. İnternetten de araştırınca firma hakkında birçok şikayet yazıldığını gördüm”

Diren Çelik-EgedeSonSöz

0 Yorum

Yorum Gönder