Adana’nın dünyaca ünlü lezzeti Adana kebabı, son dönemlerde artan fiyatlarıyla gündeme oturdu. Kasaplar, maliyetler göz önüne alındığında kebapçıların uyguladığı fiyatların gereksiz yere yükseldiğini savunarak tepki gösterdi. Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde ortalama 150 gram bir porsiyon Adana kebabının fiyatı 250-300 TL aralığında değişirken, Çukurova’da fiyatlar 300-400 TL arasında satılıyor.
Kasaplar, kemiksiz et fiyatına dikkat çekti
Adana Kasaplar Çarşısı esnafı, kebapçılardaki fiyatlara tepki gösterirken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur da yüksek fiyatlara dikkat çekti. Yağmur, “Adana Kasaplar Çarşısı'nda kemiksiz erkek kuzu etinin kilogramı 450 TL. Vatandaşlarımız etlerini kasaplardan gönül rahatlığıyla alabilir. Ancak kebapçılardaki fiyatlar kabul edilebilir düzeyde değil” dedi.
“Kebabın maliyeti belli, fiyatlar fahiş”
Saruhan Yağmur, kebapçıların bir porsiyon Adana kebabı 350 TL’ye satmalarının maliyetle orantısız olduğunu belirtti. “1 kilogram et ile ortalama 10 kişiyi doyuracak kebap yapılabilir. Buna rağmen bir porsiyon Adana kebabının 350-400 TL’ye satılması fahiş fiyat demektir. Kebapçılardaki bu fiyatların önüne geçilmesi lazım” dedi.
Vatandaşlardan yüksek kebap fiyatlarına tepki
Adana’da kebap fiyatlarının cep yaktığını düşünen vatandaşlar da kasaplarla aynı görüşü paylaşıyor. Özellikle turistlerin ve gurmelerin yoğun ilgi gösterdiği Adana kebabı, şehir içinde bile lüks bir lezzet haline gelmiş durumda. Adana kebabının en uygun fiyata, en kaliteli şekilde sunulmasını isteyen kasaplar ve halk, kebapçılardan fiyat politikalarını gözden geçirmelerini bekliyor.