İki yıl önce karara bağlanan Adnan Oktar silahlı suç örgütü davasında, örgüte ait yaklaşık 2 milyar liralık mal varlığı devlete geçti. Bunlar arasında lüks araçlar ve evler de yer alıyor.

Ziraat Bankası'nın görev zararı 15 yılın toplamını aştı Ziraat Bankası'nın görev zararı 15 yılın toplamını aştı

Örgütün mal varlığı devlete geçti

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün suçlardan sağlanan kazançlarla elde ettiği yaklaşık 2 milyar lirayı bulan mal varlığı devlete geçti. Aralarında lüks olanların da bulunduğu 61 araç bulunuyor.

Araçların örgütsel faaliyetler için kullanılıp masraflarının dahi örgüt tarafından oluşturulan fondan karşılandığı tespit edildi.

Devlete geçen mal varlıkları arasında İstanbul'un Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer, Kartal ve Tuzla ilçelerindeki 16 ev de buluyor. Bazıları müstakil olan bu evlerde aralarında hiçbir akrabalık bağı olmayan örgüt üyelerinin hissedar olduğu, taşınmazların örgüt üyeleri arasında sürekli el değiştirdiği saptandı.

215 sanıklı davada, örgüt üyelerine ait çeşitli silahlar, ziynet eşyaları ile bir miktar para ve çeşitli eşyalar da devlete geçti. Bunun yanı sıra, suç işlemek amacıyla kurulan şirketler de Hazine'ye geçen mal varlıkları arasında.

8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne ilişkin 72'si tutuklu 215 sanıklı dava, 16 Kasım 2022'de karara bağlanmıştı.

Örgüt elebaşı Adnan Oktar, "cinsel istismar" "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından 8 bin 658 yıl hapse mahkûm etmişti. Bu karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından da onanmıştı. Diğer örgüt üyeleri de çeşitli oranlarda hapisle cezalandırılmıştı.