SİYASET

AK Parti'den, Esenyurt çıkışı: İdeolojik bir karargâh!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanması üzerine, CHP'yi eleştirerek Esenyurt Belediyesi’nin ideolojik bir karargaha dönüştüğünü söyledi.

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Afyonkarahisar İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Esenyurt’un bir "ideolojik karargâh" haline geldiğini savunan Yılmaz, CHP'nin bu duruma ortak olduğunu iddia ederek, “Biz belediyeciliği hizmet odaklı bir anlayışla yürütüyoruz, Türkiye’deki tüm belediyeler hizmet etme sorumluluğundadır,” ifadelerini kullandı.

"1994 öncesinin anlayışına dönüş"

Yılmaz, konuşmasında muhalefet ile AK Parti arasındaki belediyecilik anlayış farkına dikkat çekti. Esenyurt’ta yaşananların, geçmişteki ideolojik belediyecilik anlayışını anımsattığını belirten Yılmaz, “1994 öncesinde Türkiye’nin birçok belediyesi, ideolojik propaganda amacı güderek karargâh olarak kullanılıyordu. Bu alanların halka hizmet değil, siyasi amaçlara hizmet etmesi planlanıyordu,” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te belediyecilikte hizmet odaklı bir model sunduğunu ifade eden Yılmaz, “Belediyeler, halkın konforunu arttırmak için hizmet noktaları olarak var olmalıdır,” diye ekledi.

"Esenyurt, terörle bağlantılı bir karargâha dönüştü"

Esenyurt Belediyesi'nde yaşanan gelişmeleri “hizmetle ilgisi olmayan bir ideolojik karargâh” olarak nitelendiren Yılmaz, bu karargâhın ideolojinin de ötesine geçerek terörle bağlantılı faaliyetlere ev sahipliği yaptığını iddia etti. "Burada, terör örgütleriyle irtibat kurulup, ekonomik temasların sağlandığı, ülkenin kalkınmasını engellemeye yönelik planların yapıldığı bir karargâh haline gelmiştir. Maalesef, Cumhuriyet Halk Partisi de bu ittifaka ortak olmuştur,” şeklinde konuştu.

“Biz siyaseti insan için yapıyoruz, onlar ideoloji için”

AK Parti’nin belediyeciliğe bakış açısının insana hizmet odaklı olduğunu belirten Yılmaz, “Belediyeler, seçildikten sonra herkesin belediyesi olur, kimseyi ötekileştirmeden çalışır. Biz siyaseti halka hizmet için yapıyoruz, dualarını almak için yapıyoruz. Ancak onların belediyecilik anlayışı ideolojiyi öne çıkarıyor ve bu da hizmetin ön planda olmasını engelliyor,” dedi.