Çeşme Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, 14’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin lansmanı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli tarafından İstanbul’da yapıldı.
Festivalin bu yılki teması: Toprak, Zaman ve Tat
Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen festivalin bu yılki teması ‘Toprak, Zaman ve Tat’ olarak belirlendi. Festival, yerli ve yabancı turistleri Ege’nin eşsiz otları ve geleneksel lezzetleriyle buluşturacak. Ayrıca festivalde, bölgenin bereketli topraklarından çıkan mevsimsel otlar ve bu otlarla hazırlanan yemekler katılımcılara sunulacak.
Kaya koruğu öne çıkacak
Bu yılın yöresel ürünü olarak ‘Kaya koruğu’ seçildi. Genellikle soğuk meze olarak tüketilen kaya koruğu, şeflerin yaratıcı dokunuşlarıyla farklı yorumlarla ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Kaya koruğu sıcak yemeklerde çok fazla kullanılmıyor ama bu yıl festivalde şeflerimiz sayesinde farklı tatlar deneyimleyeceğiz" dedi.
Geleneksel yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecek
Festival kapsamında her yıl olduğu gibi ‘En Güzel Ot Yemeği’ ve ‘En Çok Ot Çeşidini Toplama’ yarışmaları gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Şefler Meydanı, Sanat Sokağı, Edebiyat Buluşmaları, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, sergiler, atölyeler, konserler ve doğa yürüyüşleri gibi birçok etkinlik de festival programında yer alacak.
''Bu festival sezonun ilk startı''
Alaçatı Ot Festivali’nin Çeşme’nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını gösterdiğini belirten Başkan Denizli, "Festival, Ege mutfağını dünyaya tanıtmak açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda hem bölgedeki işletmeler hem de yerel üreticiler için de önemli bir fırsat. Festival, bizim için turizm sezonunun ilk startını temsil ediyor" diye konuştu. Festivalin, yerel üreticileri desteklemek ve Ege’nin gastronomi kültürünü geleceğe taşımak açısından büyük bir fırsat sunduğunu vurgulayan Denizli, "Yerel üreticilerimizin yetiştirdiği otları ve ürünleri daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz. Doğru tarım, onarıcı tarım gibi konulara da festival kapsamında dikkat çekeceğiz" dedi. Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan tarihlerinde Çeşme’de ziyaretçilerini ağırlayacak.