Bu yıl 17-20 Nisan günleri arasında Çeşme Alaçatı'da gerçekleştirilecek festivalin teması "Toprak, Zaman ve Tat" olarak belirlenirken, bu yılın yılın otu olarak ise "kaya koruğu" seçildi.
Toprak, zaman ve tat teması
İstanbul'da gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Alaçatı Ot Festivali'nin Çeşme'nin yalnızca deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük kanıtı olduğunu belirterek festivalle Ege'nin topraklarında yetişen lezzetli otlarının dünyaya tanıtıldığını söyledi. "Toprak, Zaman ve Tat" teması ve "Kaya Koruğu" konsepti ile ziyaretçilerini gastronomi ve doğa yolculuğuna çıkaracak. Ege’nin eşsiz bitkileri, otları ve geleneksel lezzetlerini ön plana çıktığı festivalde, bölgenin bereketli topraklarından çıkan mevsimsel otlar ve bu otlarla hazırlanan yemekler, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olan geleneksel "En Güzel Ot Yemeği" ve "En Çok Ot Çeşidini Toplama" yarışmaları düzenlenecek. Şefler Meydanı, Sanat Sokağı, Edebiyat Buluşmaları, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, sergiler, atölyeler, konserler ve doğa yürüyüşleri de gerçekleştirilecek.
Festival, Ege'yi dünyaya tanıtıyor
Alaçatı Ot Festivali'nin Çeşme'nin yalnızca deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük kanıtı olduğunu ifade eden Denizli, “Festivalle Ege'nin topraklarında yetişen lezzetli otlar dünyaya tanıtılıyor. Bu festivalin geçtiğimiz yıl 13'sünü düzenledik ve aslında adaylık sürecinde gerçekleşen o hazırlık ve organizasyon aşamalarında epey bir zorlandık. Hem adaylık hem bir festival planlamak ve böylesine Türkiye'nin belki de en önemli festivallerin başında yer alan böylesi bir festivale hazırlık yapmış olmak benim için heyecan vericiydi. Kazasız belasız atlattık, çok da pozitif dönüşler aldık" diye konuştu.