Ayrancılar Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı kuruldu

Kadın futbolcular, Ayrancılar Spor Kulübü Sahasında Kenan Savaş ve Uğur Tekeli hocaları koordinesinde Çarşamba ve Cuma günleri antrenmanlarını sürdürmektedir. 
Kulüp Başkanı yaptığı açıklama da ; “Bu işe gönül vermiş birçok kızımız var. Kadınlara olan ön yargının futbol sayesinde yıkılacağına eminiz. Kadınlara ülkede genellikle ‘futbol oynayamaz, futbolla işi ne, futbol bir erkek sporudur’ gözüyle bakılıyor. Biz buna tamamen karşıyız. Ayrıca, “aramıza katılmak isteyen bu yolda yürümek isteyen herkesi aramıza davet ediyoruz. Amacımız ise önümüzdeki sezon liglerde yer almaktır.”
TAKIM antrenörü Kenan Savaş şunları söyledi: “Ben elimden geleni yapacağım. Bu süreçte kızları yalnız bırakmayacağım. Tesisimizde verilen düzenli antrenmanlarla lisanslayarak liglere hazırlıyoruz, O yüzden bütün TORBALI halkına sesleniyorum Haydi kızlar sahaya.” ifadelerini kullandı. 
‘FUTBOLUN SADECE ERKEK OYUNU OLMADIĞINI GÖSTERECEĞİZ’
BİR diğer antrenör Uğur Tekeli ise, "Futbolu çok seviyorum. Futbolun bizi bazı kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu düşünüyorum. Futbol sadece erkek oyunu değil. Biz bu görüşü değiştireceğiz” dedi.

117 Yorum

Yorum Gönder