Ayşegül'ün Naaşı Didim'e Defnedildi

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da, İsrailli yerleşimcilere karşı düzenlenen protestolara katılan Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin açtığı silah ateşi sonucu kafasından vurularak katledilmişti.

Dışişleri Bakanlığı, ailenin isteğini göz önünde alarak çalışmalara başlamış, Eygi'nin naaşı Tel Aviv'den Bakü'ye, Bakü'den ise İstanbul'a taşınmıştı. Eygi'nin naaşı İstanbul'da İstanbul Valisi Davut Gül'ün katıldığı bir tören ile karşılanmış.

Ayşenur'un naaşı İstanbul'dan tören ile karşılandığı İzmir'e gönderilmişti. İzmir Valisi Süleyman Elban, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve çeşitli kurumlardan temsilcilerin katıldığı törenin ardından Ayşenur'un naaşı İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İzmir Adli Tığ Kurumu'ndan sonra Eygi'nin cenazesi memleketi Aydın-Didim'e taşındı. Eygi, bugün saat 13'te düzenlenen bir cenaze töreni ile toprağa verildi.

Cenaze törenine aile ve sevenlerinin yanı sıra, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katılım gösterdi,

 

0 Yorum

Yorum Gönder