Bakan ve Aslanoğlu’ndan Nalbantoğlu’na çifte yanıt: Gündemimizde meclis yoktu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’de gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısının ardından yürütülen parti çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bakırcay Havzası’nda partililerle buluşan Özel’e adaylar eşlik ederken süreç meclislerde görev alacak kişilerin belirlenmesine geldi.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu,  İzmir’deki çalışmalarda İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun devre dışı bırakıldığını ima etti. Nalbantoğlu,” il başkanımıza bu süreçte sahip çıkacak kimse kalmadı” dedi. Nalbantoğlu’nun açıklama yapmasına neden olan olay ise; Genel Başkan Özel’in eşi ile birlikte Milletvekili Murat Bakan’ın evinde yediği yemekti.  İzmir’deki durumun değerlendirildiği yemekli toplantıda parti sözcüsü Milletvekili Deniz Yücel ile İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da yer aldığı öğrenildi.  Aslanoğlu, toplantıya davet edilmediği ve meclis üyelerinin konuşulduğu buluşmada yer almadığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

ASLANOĞLU: GÜNDEME BİLE GELMEDİ
İl Başkanı Aslanoğlu, “Sayın genel başkanımızın programına eşlik ettik. Kendisiyle saat 23:37’ye kadar beraberdik. Benim katılmadığım, içinde yer almadığım bir görüşme hiç olmadı.  Ayrıca benim bulunduğum yerlerde ve yemekte hiç bu konular gündeme bile gelmedi.  Meclis üyelerin yazılması ve belirlenmesi konusundaki süreç ise devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BAKAN: BENİ ARAMASINI BEKLERDİM
Yemekli toplantıya ev sahipliği yapan Milletvekili Murat Bakan ise, Nalbantoğlu’nun açıklamalarına anlam veremediğini söyledi.  Bakan, “ Milletvekilimiz Rıfat Bey’de benim telefonum var. En az 17 yıldır birbirimizin telefonunda kayıtlıyız.  Bu konunun teyidi için beni aramasını beklerdim. Basın yayın kuruluşları üzerinden kendisine yanıt vermeyi doğru bulmuyorum. Kendisiyle yüz yüze geldiğimizde bu konuyu ayrıntılı konuşacağımızı düşünüyorum” dedi.

'ASLANOĞLU GÖREVİNİN BAŞINDADIR!'
Bakan ayrıca İl Başkanı Aslanoğlu için, “İl başkanımız görevinin başındadır. Kendisi genel başkanımızın ve partimizin temsilcisi olarak en üst makamda bulunmaktadır. O’na birisinin sahip çıkmasına gerek yoktur. Kendisi, ‘sahip çıkılması ya da desteklenmesi’ gereken durumda değildir. Partimiz seçim çalışmalarını tüm adaylarımızla birlikte sahada yürütmektedir. Meclis üyelerinin belirlenmesi ya da listelerin hazırlanması konusuna gelince, böyle bir gündem hiçbir zaman toplantıda olmamıştır” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ

0 Yorum

Yorum Gönder