Bakanlık Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerini denetliyor.. Karotlar alındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksik demir ve hatalı beton kullanıldığı gerekçesiyle mühürlenen Örnekköy'deki kentsel dönüşüm inşaatıyla ilgili kritik süreç başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri sadece sorun tespit edilen bloğu değil, bu projedeki bütün blokları denetime aldı.

DENETİM BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON şirketi tarafından Örnekköy'de Cihangir Lübiç başkanlığında iş insanlarının kurduğu İş Dünyası Konut Yapıı Kooperatifi'ne yaptırılan 3. etap kentsel dönüşüm inşaatında geçtiğimiz hafta mühürleme krizi çıktı. İnşaatın denetiminde bir blokta eksik demir ve hatalı beton kullanımı tespit edildi ve bu inşaat Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlendi.

İl Müdürlüğü ekipleri, söz konusu bloklarda denetimlere başladı. Bloklara karot testi uygulaması yapılıyor. Denetimlere İzmir'deki üniversitelerden bilim adamları da katılıyor. Alınan numuneler teste tabi tutulacak ve blokların sağlam olup olmadığı, olası depreme karşı dayanıklı olup olmadığı belirlenecek. Eğer, blokların inşaat standartlarına uygun olmadığı tespit edilirse haklarında yıkım süreci başlatılacak.

Gündeme Bakış 

0 Yorum

Yorum Gönder