İZMİR

Bayındır’ın meşhur yemeği: Uluk Katmeri

Bayındır'ın nefis yemeklerinden biri olan Uluk Katmeri, bölgenin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Abone Ol

Evde de bu lezzeti denemek isteyenler için özel bir Uluk Katmeri tarifi:

Uluk Katmeri tarifi: 

Malzemeler:

Krepi için:

  • 3 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Harcı için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 4 adet domates
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Krep Hamuru
    Elenmiş un, su ve tuz bir kasede iyice çırpılarak boza kıvamında bir hamur hazırlanır. Bu hamur, bildiğiniz krep hamuru kıvamında olacak.

  2. Kıymalı Harç:
    Zeytinyağında ince doğranmış soğan kavrulur. Ardından kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekince, doğranmış biber ve domates ilave edilir. Domates ve biber pişince karabiber ve tuz eklenir. En son maydanoz eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

  3. Krepleri Pişirme:
    Yağlanmış yapışmaz tavaya krep hamurundan ince bir tabaka dökülerek pişirilir. Pişen krep servis tabağına alınır ve üzerine kıymalı harçtan yayılır. Tüm krepler bu şekilde üst üste konularak hazırlanır.

  4. Servis:
    Hazırlanan kat kat krepler, pasta dilimleri gibi üçgen dilimlere bölünerek servis edilir.

Bayındır'ın meşhur lezzetini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.