Bayraklı Şehir Hastanesi'nde yeni kriz: İşçiler iş bıraktı!

İzmir’in en büyük hastanesi sıfatıyla açılan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşanan maaş krizi devam ediyor.

İnşaatı süreci boyunca da işçilerin haklarını alamadığı gerekçesiyle pek çok eyleme ev sahipliği yapan hastanede bir kez daha eyleme sahne oldu.

Gama-Türkerler Holding ortaklığında yap-işlet-devret modeli ile yapılan hastanede çalışan taşeron elektrik şirketi işçiler 2 aydır alamadıkları maaşlar için iş bıraktı.

‘ALANA KADAR DEVAM EDECEK’

Hastanede açıklama yapan işçiler “ Bizler İzmir Şehir Hastanesi’nde çalışan İYİ-SEN üyeleriyiz. 2 aydır ödenmeyen ücretlerimiz için bugünden itibaren iş bırakma eylemine başladık. Yasal haklarımızı alana kadar eylemimiz devam edecek. Buradan Türkerler Holdig ve elektrik firmasına sesleniyoruz. Hakkımız alana kadar buradayız. Biz açken size huzur yok. İnşaat işçileri köle değiliz. Ücret haktır gasp edilemez.” ifadelerini kullandı.

SENDİKA’DAN DA AÇIKLAMA

Öte yandan işçilerin üyesi olduğu İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası sosyal medya hesaplarından tek bir işçinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Sendikanın açıklaması şu şekilde:

İzmir Şehir Hastanesi Şantiyesinde ana firma Türkerler, taşeron elektrik şirketinde çalışan işçi arkadaşlarımızın aylardır verilmeyen ücretleri için iş bırakma eylemi başlattık.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sendikamız tek bir işçinin bile hakkının gasp edilmesine izin vermeyecek.

Egede SonSöz

0 Yorum

Yorum Gönder