GÜNDEM

CİMER’e 2024’te 4,5 milyon başvuru yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), 2024 yılında 4 milyon 590 bin başvuru aldı. En çok başvuru ise nüfus işlemleri konularında yapıldı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), 2024 yılında aldığı 4 milyon 590 bin başvuru ile vatandaşların dilekçe ve bilgi edinme haklarını en etkili şekilde kullanmalarına olanak sağladı. 2018’den bu yana 35 milyonu aşkın başvurunun yapıldığı platform, Türkiye’nin en kapsamlı kamu iletişim ağı olarak dikkat çekiyor.

En çok başvuru “Nüfus işlemleri” konusunda

CİMER’e 2024 yılında yapılan başvuruların büyük kısmı nüfus işlemleri ile ilgili olurken, vatandaşların doğum saatlerini öğrenme talepleri dikkat çekti. İşlem sürelerini kısaltmayı hedefleyen yeni uygulamalar sayesinde başvuruların ortalama işlem süresi 12 güne indirildi.

CİMER'den 7 milyon yanıt gönderildi

Başvuruların her birine yanıt verilmesini zorunlu kılan sistem çerçevesinde, 2024 yılında vatandaşlara 7 milyon 360 bin yanıt gönderildi. Bunun yanı sıra, kamu kurumlarında CİMER personeline yönelik düzenlenen eğitimlerle hizmet kalitesinin artırılması sağlandı.

Demokrasi ve hak arama kültürüne katkı sağlanıyor

CİMER, vatandaşların taleplerini ilettiği bir platform olmanın ötesinde, demokratik kültürün gelişmesine ve hak arama bilincinin artmasına önemli katkılar sunuyor. Bu kapsamda, başvurulardan elde edilen verilerle hazırlanan 636 rapor ve bülten, karar alıcılarla paylaşıldı.

Suç örgütleri ve çetelerin çökertilmesinde etkili oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, CİMER’in yalnızca taleplerin karşılandığı bir platform değil, aynı zamanda suç örgütlerinin çökertilmesinde de etkin bir rol oynadığını belirtti. “Yenidoğan çetesi” ve “Adnan Oktar suç örgütü” gibi olayların çözümünde CİMER’den gelen şikayetlerin temel teşkil ettiğini vurguladı.

Yapay zeka ve mobil uygulama geliyor

Altun, CİMER’in 2025 yılında yapay zeka destekli dönüşüm yaşayacağını ve mobil uygulamanın devreye alınacağını duyurdu. Bu adımlarla birlikte, hizmetin daha erişilebilir ve nitelikli bir hale gelmesi hedefleniyor.