Bu finansman, özellikle deprem bölgesinde ek istihdam oluşturulmasına ve işletmelerin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgilere göre, Türkiye'nin çeşitli alanlarda uygun koşullu ve uzun vadeli dış finansman sağlama çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesine yönelik kaynak akışı da hız kesmeden sürdürülüyor.

"Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi" onaylandı

Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, "Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi"nin ikincisi Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı. Bu proje kapsamında, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ'ye (TKYB) Bakanlık garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak.

TBB'den bankacılık işlemleri hakkındaki iddialara yanıt TBB'den bankacılık işlemleri hakkındaki iddialara yanıt

Projeye dahil edilen bölgeler

Proje, depremden en çok etkilenen illerdeki işletmelere uzun vadeli finansman sağlanmasını hedefliyor. Finansmanın sağlanacağı iller arasında şunlar yer alıyor:

  1. Adana
  2. Adıyaman
  3. Diyarbakır
  4. Elazığ
  5. Gaziantep
  6. Hatay
  7. Kahramanmaraş
  8. Kilis
  9. Malatya
  10. Osmaniye
  11. Şanlıurfa
  12. Batman
  13. Bingöl
  14. Kayseri
  15. Mardin
  16. Niğde
  17. Sivas
  18. Tunceli

Proje, bu illerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) ve büyük ölçekli işletmelere yönelik olacak.

Bakan Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem sonrası bölgede yeniden imar faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem veriyoruz. Başta Dünya Bankası olmak üzere uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor. Hedefimiz, kalıcı refah artışı ve ekonomik büyümeyi sağlamak" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı