Beşamel soslu tavuk, kremalı beşamel sosunun zenginliğiyle tavuğun lezzetini mükemmel şekilde tamamlayan nefis bir yemektir. İşte beşamel soslu tavuk tarifi:

Malzemeler

4 adet tavuk göğsü

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/4 su bardağı krema

1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

Yapılışı

Tavuk göğüslerini yıkayıp, tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın.

Tava veya geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Tavukları her iki tarafını altın rengini alana kadar 7-8 dakika pişirin. Tavukları bir kenara alıp, dinlenmeye bırakın.

Aynı tavada, 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun.

Ardından sütü azar azar ekleyin, sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Sosu kaynamaya başladıktan sonra, kremayı, rendelenmiş kaşar peynirini ve isteğe bağlı muskat rendesini ekleyin. Karıştırarak sosu 2-3 dakika daha pişirin.

Hazırladığınız beşamel sosu, pişen tavukların üzerine dökün. Üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Türkiye'nin yeri şaşırttı! Boşanma oranında zirvedeki ülkeler açıklandı Türkiye'nin yeri şaşırttı! Boşanma oranında zirvedeki ülkeler açıklandı

Sıcak servis edin.

Beşamel soslu tavuk, yanına pilav veya sebze garnitürleri ile mükemmel bir öğün olacaktır. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi