Erdoğan imzalı karar: DEÜ Rektörü Hotar büyükelçi oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararları kapsamında 5 ülkeye büyükelçi atanırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da büyükelçilik ünvanı alarak Akdeniz İçin Birlik (UFM) genel sekreter yardımcılığı görevine atandı. 

İlgili kararda şu ifadeler yer aldı: 

HOTAR'DAN VEDA VE GURUR MESAJLARI
Karar sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hotar, "Bir süreden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandırmasıyla tarafıma tevdi edileceğini bildiğim büyükelçilik ünvanı ve Akdeniz İçin Birlik (UFM) genel sekreter yardımcılığı görevi, şahsımda büyük bir mutluluk oluşturmuştur. 15 Temmuz 2018 tarihinde yine Muhterem Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atanmış idim. Önce öğrencisi sonrasında öğretim üyesi olduğum üniversitenin ilk kadın rektörü olmanın gururunu da büyük bir sorumluluk duygusu ile taşımaktayım. Görevden ayrılmanın burukluğu ancak ülkemizi uluslararası stratejik öneme sahip bir kuruluşta üst düzeyde temsil edecek olmanın heyecanı ve sevinci içindeyim. Bu duygularla Muhterem Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrenci ve çalışma arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan alınan kararlar kapsamında Tunus Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy, Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erkan Özoral, Portekiz Büyükelçiliğine Haldun Koç, Suudi Arabistan Büyükelçiliğine de Emrullah İşler atandı.

GERÇEKİZMİR

0 Yorum

Yorum Gönder