Alışveriş hastalığı: Modern çağın gizli tehlikesi! Alışveriş hastalığı: Modern çağın gizli tehlikesi!

Son dönemin popüler peyniri burrata, salatalar, pizzalar ve makarnalarda sıkça tercih ediliyor. Ancak, fiyatı oldukça yüksek. Tanesi 300 TL’ye kadar çıkan burrata peynirini evde yapmak, hem daha uygun maliyetli hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Burrata nedir?

Burrata, içi krema ve taze mozzarella peyniri dolu olan, İtalya kökenli özel bir peynir türüdür. Bu peyniri evde yapabilmek için öncelikle mozzarella hazırlamanız ve ardından krema dolgusunu eklemeniz gerekiyor.

Adım adım evde burrata yapımı

 Mozzarella Hazırlığı:

  • Malzemeler: 2 litre süt, peynir mayası, limon suyu (veya sirke)
  • Yapılışı:
    1. Sütü tencereye koyun ve 37-38°C'ye kadar ısıtın.
    2. Peynir mayasını bir yemek kaşığı suyla çözün, süte ekleyin ve karıştırın.
    3. Limon suyu veya sirke ekleyin. Süt birkaç dakika içinde pıhtılaşacaktır.
    4. Pıhtılaşan sütü kareler halinde kesin ve 80°C'ye kadar ısıtın.
    5. Pıhtıları tencereden alıp sıcak suya koyun ve yoğurun. Esnek bir kıvama gelince mozzarella peyniri hazır.

 Krema dolgusu hazırlığı

  • Malzemeler: 200 ml krema, 100 gram taze mozzarella, tuz
  • Yapılışı:
    1. Kremayı bir kaseye alın, küçük parçalara ayırdığınız mozzarella’yı ekleyin.
    2. Biraz tuz ilave edip karıştırın.

Burrata yapımı

  • Yapılışı:
    1. Mozzarella’yı ince bir tabaka halinde açın.
    2. Hazırladığınız kremalı karışımdan bir miktar koyun ve mozzarella’nın kenarlarını kapatarak top şeklinde sarın.
    3. Hazırladığınız burrata’yı tuzlu suda bekleterek daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Evde burrata hazırlamanın avantajları

Bu basit tarifle, lüks restoranlarda yüksek fiyatlara satılan burrata peynirini evde yarı maliyetine hazırlayabilir, hem bütçenizi koruyabilir hem de sevdiklerinize lezzet dolu bir deneyim sunabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi