Profiterol, hem kreması hem çikolata sosuyla damakları şenlendiren, evde kolayca yapılabilen harika bir tatlıdır. İşte adım adım profiterol tarifi:

Profiterol malzemeleri:

Hamuru İçin:

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

Kreması İçin:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya

Sosu İçin:

  • 1 paket çikolata sosu

    Evde Profiterol Yapımı! (2)

Profiterol yapılışı:

  1. Hamuru Hazırlayın:

    • Küçük bir tencereye 1 su bardağı su ve margarini koyun, kaynatın.
    • Ardından unu ekleyin ve 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
    • Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve hamurun soğumasını bekleyin.
    • Hamur soğuduktan sonra, 3 adet yumurtayı teker teker kırarak hamura ekleyin. (İlk yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra diğerini ekleyin.)
    • Yumurtalarla karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve 10 dakika kadar dinlendirin.
  2. Hamurları Pişirin:

    Kıvırcık saçlara iyi gelen yağlar Kıvırcık saçlara iyi gelen yağlar
    • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar alın.
    • El ile şekil vermeyin, sadece kaşıkla koyun.
    • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi sürün ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  3. Kremayı Hazırlayın:

    • Vanilya hariç, diğer krema malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.
    • Piştikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
    • Ardından kremayı soğumaya bırakın.
  4. Profiterolleri Birleştirin:

    • Pişen profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin.
    • Soğuyan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve hamurların arasına sıkın.
    • Hamurların hepsinin arasına kremayı doldurduktan sonra çikolata sosunu üzerine gezdirin.
  5. Servis:

    • Çikolata sosu ile kaplanmış profiteroller servise hazır! Tatlıyı soğutup, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi