Profiterol, hem kreması hem çikolata sosuyla damakları şenlendiren, evde kolayca yapılabilen harika bir tatlıdır. İşte adım adım profiterol tarifi:
Profiterol malzemeleri:
Hamuru İçin:
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
Kreması İçin:
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
Sosu İçin:
- 1 paket çikolata sosu
Profiterol yapılışı:
-
Hamuru Hazırlayın:
- Küçük bir tencereye 1 su bardağı su ve margarini koyun, kaynatın.
- Ardından unu ekleyin ve 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur soğuduktan sonra, 3 adet yumurtayı teker teker kırarak hamura ekleyin. (İlk yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra diğerini ekleyin.)
- Yumurtalarla karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve 10 dakika kadar dinlendirin.
-
Hamurları Pişirin:
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar alın.
- El ile şekil vermeyin, sadece kaşıkla koyun.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi sürün ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
-
Kremayı Hazırlayın:
- Vanilya hariç, diğer krema malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Ardından kremayı soğumaya bırakın.
-
Profiterolleri Birleştirin:
- Pişen profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin.
- Soğuyan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve hamurların arasına sıkın.
- Hamurların hepsinin arasına kremayı doldurduktan sonra çikolata sosunu üzerine gezdirin.
-
Servis:
- Çikolata sosu ile kaplanmış profiteroller servise hazır! Tatlıyı soğutup, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi