Urla Bizim Bahçe’de düzenlenen alışveriş festivali, ziyaretçilere keyifli alışveriş ve eğlenceli anlar sunmanın yanı sıra toplumsal duyarlılığı da ön plana çıkardı. Festival kapsamında açılan stantlarla çeşitli dernekler, farkındalık yaratmak ve kamuoyuna seslerini duyurmak için katılımcılarla buluştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi, Urla Barınak Gönüllüleri Derneği, Urla Eğitim Vakfı ve Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, etkinlikte yer alarak sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekti.
"176 öğrenciye burs veriyoruz”
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şube Başkanı Sibel Bavli, 2016 yılından beri Urla’da faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Dernek olarak İlköğretim, Lise ve Üniversite’de eğitim alan öğrencilerimize yönelik etkinlikler düzenliyoruz. 176 öğrencimize eğitim desteği sağlayarak, burslar veriyoruz. Kitap ve Robotik kulübümüz gibi çeşitli kulüplerle her yaştan insana çeşitli aktivite ve etkinlik imkânı sunuyoruz. Çok sesli çocuk korumuz ve robotik kulübümüz ile birlikte Urla’da bir etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.
“Böyle bir yasayı kabul etmiyoruz!”
Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fevziye Özkan ise, Ülkemizde 2004 yılından beri yürürlükte olan 5199 sayılı yasaya dikkat çekti. Özkan, “Yasanın kabahatler kanunundan çıkarılıp, ceza yasasına girmesini umarken, ne yazık ki meclisten 7527 sayılı tam bir katliam yasası çıktı. Bu yasa sivil toplum kuruluşlarını dinlemeden, baroların ve genel hekim odalarının, konseylerin, hayvan hakları örgütlerinin vb. kuruluşların görüşlerini almadan, masa başı bürokratlarının hazırlamış olduğu bir katliam yasası. Bu yasada ve uygulama yönetmeliğinde kısırlaştırma ve sahiplendirme yok. Kısırlaştırma olmazsa popülasyon nasıl önlenebilir? Yasanın özeti hayvanları topla, barınaklara kapat, öldür. Böyle bir yasayı kabul etmiyoruz. Burada bulunmamızın en önemli sebebi kamuoyu ile bunları paylaşmak. Şu an gerçekten çok ciddi bir tepki var bu anlamda. Biz biran evvel bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Kısırlaştırma ve doğanı öldürmek değil, doğumu önlemek esastır. Buradan meclisimize ve sayın cumhur başkanımıza sesleniyoruz lütfen bu yanlıştan dönün.” ifadelerini kullandı.
“Sizleri yanımızda yürümeye davet ediyoruz”
Urla Barınak Gönüllüleri Derneği Başkanı Figen Akgül, festivale tanıtım amaçlı katıldıklarını ederek, “Bugüne kadar hayvanlarımız sokaklarda özgürce yaşıyordu. Ama 5199 sayılı yasa ve ona bağlı yönetmelik korkunç bir halde. Bu yasa hayvanlarımızı barınaklara hapsetmek ve belki de ölüme yollamak üzere değiştirildi. Bizler 2014 yılından beri barınak gönüllüsüyüz, amacımız pek çok hayvanın sağlığına, yuva bulmasına destek olmak. Bu konuda Urla Belediyesi ile çok güzel bir iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Barınak çocuklarımız yuva bulsun diye çaba gösteriyoruz ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Herkesi birlikte yaşamanın mümkün olduğu bu dünyada, sokak çocuklarımızla yaşamak için yanımızda yürümeye davet ediyoruz.” diye konuştu.