GÜNDEM

Fernas Madencilik'in sahibi AK Partili Nasıroğlu'ndan işçilere: İçinde marjinaller var

AK Parti Batman Milletvekili ve Fernas Madencilik şirketinin sahibi Ferhat Nasıroğlu, işten çıkarılan ve Manisa'dan Ankara'ya yürüyen işçilerin direnişiyle ilgili yaptığı açıklamada "Bu işin arkasında farklı niyetler var" dedi.

Abone Ol

AK Parti Batman Milletvekili ve Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Manisa'dan Ankara'ya yalınayak yürüyen ve Kurtuluş Parkı'nda açlık grevine başlayan Fernas işçileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Nasıroğlu, işçilerin direnişini "farklı niyetlerle siyasete malzeme edenler" olarak nitelendirerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı.

"Sorun 10 dakikada çözülür"

Nasıroğlu, işçi direnişinin arkasında farklı amaçların olduğunu ileri sürerek şu ifadeleri kullandı: "Bunun arkasında farklı bir niyet var. Bunu siyaseten kendine malzeme eden insanlar çekilsin, inanın buradaki sorun 10 dakikada çözülür." CHP Lideri Özgür Özel’i eleştiren Nasıroğlu, Özel'in işçilerle farklı konuşmalar yaptığını iddia etti.

"İş ahlakına uymayanların iş akdi feshedildi"

İşçilerin iş akitlerinin feshedilmesiyle ilgili konuşan Nasıroğlu, "İşten atılan arkadaşlarımız iş ahlakına uymadıkları için çıkarıldı. 500 kişiden yalnızca 5 kişinin işine son verildi. Deneme sürecinde yeterli görülmeyen bir kişi daha var. Bazı marjinal gruplar bu süreci provoke ediyor, yatırımcının önünü kesmek istiyorlar," dedi. Nasıroğlu, CHP'nin işçileri eylem yapmaya teşvik ettiğini ve bu durumun sorunun çözümünü zorlaştırdığını savundu.

"Siyasete alet ediyorsunuz"

Fernas Madencilik'teki işçilerle bir sorunu olmadığını belirten Nasıroğlu, "Madenciler tekrar işe başlayabilir. İş güvenliğiyle ilgili tüm incelemeler yapıldı. Şu anda orada 450 kişi çalışıyor ve eğer bir sorun olsaydı kimse çalışmazdı," şeklinde konuştu. Ayrıca işçilerin manipüle edildiğini ve Özgür Özel’in bu durumu siyasete alet ettiğini iddia eden Nasıroğlu, "Özgür Özel, başta senin boynunadır" dedi.

Ne olmuştu?

Üç madencinin sendikaya üye olmalarının ardından 19 Ağustos’ta işten çıkarılması üzerine maden ocağında çalışan tüm madencilerin iş bırakmasıyla başlayan eylemler, üzerinden geçen 50 gün içerisinde Manisa’dan Ankara’ya kadar ulaştı.

2 Ekim’den bugüne Kurtuluş Parkı’nda yalınayak nöbet tutarak direnen madenciler 10 Ekim’de parktan Meclis’e yürümek istedi ancak karşılarında yine polisi buldu.

Direnişin 50. gününde Kurtuluş Parkı’ndan Enerji Bakanlığı’na yürümek isteyen madencilere polis müdahale etti.

Müdahaleye ve engellemelere tepki gösteren işçiler 14 Ekim’de açlık grevi başlattı.