Galatasaray maç biletlerinin karaborsada satıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, yapılan suç duyurusunun ardından başlattığı soruşturma sonucu, karaborsa satışına dair herhangi bir somut delil bulamadı ve takipsizlik kararı verdi. Kararda, bilet satışları ile ilgili ortaya atılan 56 milyon euro'luk menfaat iddialarının da asılsız olduğu belirtildi.

Soruşturma süreci ve karaborsa iddiaları

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in, maç biletlerinin karaborsada satıldığına dair yaptığı suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmada, 46 ihbar birleştirildi ve 8 şüpheli ifade verdi. Sosyal medyada gündeme gelen bu iddialar, tanık beyanları ve basında yer alan yorumlarla genişledi. Ancak, soruşturma sürecinde herhangi bir somut delil elde edilemedi. Savcılık, suç duyurusunun ardından yapılan araştırmalarda, Galatasaray Kulübü yöneticilerinin ve çalışanlarının karaborsadan bilet satışı yaptığına dair bir kanıt bulamadı.

Menemen FK kötü gidişata Türkiye Kupası'nda son verdi Menemen FK kötü gidişata Türkiye Kupası'nda son verdi

Bilet bulamayan taraftarların iddiaları

Karaborsa satışlarıyla ilgili olarak, birçok taraftarın maç biletlerini bulamadığı ve bu sebeple maçlara katılamadıkları yönündeki şikayetler de soruşturmada yer aldı. Galatasaray Kulübü, müsabakalara ait yaklaşık 5-6 bin biletin satışa sunulduğunu, ancak bilet almak isteyenlerin sayısının 250 bin ile 500 bin arasında değiştiğini belirtti. Bu durum, bilet alımında güçlük yaşanmasının olağan bir durum olduğunu ortaya koyuyor. Bu iddiaların doğruluğu ise, siteye erişim sağlamak isteyen kişi sayısı ile ilişkilendirildi.

Soruşturmada, Galatasaray bilet satışlarına bot hesaplar üzerinden yapılan müdahaleler de gündeme geldi. Ancak, bu hesapların yurt dışı kaynaklı olması nedeniyle yapılan incelemelerde bir sonuç alınamadı. Ayrıca, taraftar bilgileri ve banka listelerinin savcılığa sunulan verilerle uyumlu olduğu ifade edildi.

Soruşturmada, Galatasaray biletlerinin karaborsada satıldığına dair somut deliller bulunamadığı gibi, iddiaların kaynağının da net bir şekilde belirlenemediği kaydedildi. Bu sebeple, 23 şüpheli hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Savcılık, iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulamaması nedeniyle takipsizlik kararı verdi.

Kaynak: Haber Merkezi