BAYINDIR

İzmir Bayındır’ın meşhur Uluk Katmeri: Nasıl yapılır?

İzmir Bayındır'ın yöresel lezzetlerinden biri olan Uluk Katmeri, nefis bir tarif olarak öne çıkıyor. Hem kolay hem de lezzetli olan bu yemek, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte Uluk Katmeri tarifi...

İzmir Bayındır’ın meşhur Uluk Katmeri: Nasıl yapılır?
Abone Ol

İzmir’in Bayındır ilçesi, yöresel lezzetleriyle ünlü bir bölge olarak, özellikle Uluk Katmeri ile dikkat çekiyor. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle damaklarda iz bırakan bu nefis yemeği, evde yapmak isteyenler için tarifi sizler için derledik. İşte Uluk Katmeri tarifi...

Uluk Katmeri nasıl yazılır?

Malzemeler

Krepi için:

  • 3 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Harcı için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 4 adet domates
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

Krep hamuru: Elenmiş un, su ve tuz bir kasede iyice çırpılarak boza kıvamında bir hamur hazırlanır. Bu hamurun, krep hamuru kıvamında olması gerekiyor.

Kıymalı harç: Zeytinyağında ince doğranmış soğan kavrulur. Ardından kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekince, doğranmış biber ve domates ilave edilir. Domates ve biber pişince karabiber ve tuz eklenir. En son maydanoz eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

Krepleri pişirme: Yağlanmış yapışmaz tavaya krep hamurundan ince bir tabaka dökülerek pişirilir. Pişen krep servis tabağına alınır ve üzerine kıymalı harçtan yayılır. Tüm krepler bu şekilde üst üste konularak hazırlanır.

Servis: Hazırlanan kat kat krepler, pasta dilimleri gibi üçgen dilimlere bölünerek servis edilir.

Bayındır’ın meşhur lezzetini evde deneyenlere şimdiden afiyet olsun.