İzmir'de grev dalgası... Ulaşım o tarihte duracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında yaşanan toplu iş sözleşmesi krizinin ardından bir kriz de Genel İş Sendikası ile yaşanıyor.

İZELMAN’a bağlı ulaşım, park bahçe, büro, fen işleri ve destek hizmetlerinde çalışan 7 bin 500 işçi arasında örgütlü DİSK Genel İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şubeler ikramiye ve gıda kartlarında yaşanan gecikmelerin ardından iş bırakmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre işçilerin ikramiyeler ve gıda yardımları kapsamında yaklaşık 20 bin TL alacaklarının olduğu öğrenildi.

BİN 300 OTOBÜS ÇALIŞMAYACAK
İş bırakma eylemi özellikle ulaşımı etkileyecek. Sabah saatlerinde kent içi ulaşımı sağlamak için yola çıkan yaklaşık bin 300 otobüs hizmet üretmeyecek.

Diğer yandan krizin çözülmesi ile ilgili olarak büyükşehir bürokrasisi ile sendika arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı "ayın 10'unda belediyeye para geliyor. Ayın 11'i akşamına kadar bekleyeceğiz. Eğer ücretler hesaplara yatmaz ise 12 Mart yada 13 Mart günü İzmir'i büyük bir grev bekliyor" dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ

0 Yorum

Yorum Gönder