İzmir'e 25 bin konut vadetmişti: İlk adres belli oldu!

İzmir’in ilçe belediyeleri ile koordinasyon toplantılarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu kez Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı ve belediye bürokratları ile bir araya geldi.

 

31 Mart yerel seçimleri öncesi 25 bin yeni konut vaadinde bulunan Tugay Menemen ilçesinde proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

 

Toplu konut hamlesi

Kentin müsait alanlarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan parseller üzerinde toplu konut çalışmaları yapmayı planladıklarını duyuran Başkan Tugay, “Menemen’de bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bunun gibi ilçe belediyelerimizin sınırları içinde bize ya da ilçe belediyelerine ait alanlarda proje çalışmaları yapabiliriz. Mümkün olan yerlerde arsa da üretmeye çalışabiliriz. Amacımız lüks olmayan, temel ihtiyaçları karşılayacak, orta gelir grubuna hitap eden, ödemeleri kolay, ev sahibi olmayan insanlara verilen konutlar üretmek. Bu konuda konut ihtiyacını belediye eliyle de karşılamak. Bu somut olarak çalıştığımız bir konu. Bunu Ege Şehir Planlama Şirketi yapacak. Belediye kâr etmeyecek ama bu şehrin buna ihtiyacı var. Bizim de bunu yapmamız gerekiyor” dedi.

 

“Lüks konut yapmaya asla talip değiliz”

“Kentin bazı kentsel dönülüm alanlarında bazı işler müteahhitlere bırakıldığında çıkmaz yola giriyor” diyen Başkan Tugay, şöyle devam etti: “Bazı alanlarsa uzlaşarak, hak sahiplerinin haklarını koruyarak çalışmalar yapabiliriz. Burada hedeflediğimiz şey gelir elde etmek değil. Bu işlerin ilerlemesi için piyasanın regülasyonu gerekiyor. Belediye olarak bu işlere girmemiz gerekiyor. Bunu da dönüşüm alanlarında yapmamız lazım. Lüks konut yapmaya asla talip değiliz. ‘Dönüşüm isteyen ama yaptırtacak müteahhit bulamıyorlar’ dediğiniz yer varsa bir anlaşmayla o işe girmemiz mümkündür. Bunu konuşabiliriz.”

0 Yorum

Yorum Gönder