İzmir'e yeni emniyet binası... İhale tarihi belli oldu!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar alan ve boşaltılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için yeni yer arama çalışmaları başlanmış, emniyet binası için birçok yerin adı geçerken kentte tartışmalara neden olan konu için Valilik son noktayı koymuştu. 

Valilik, emniyet binası kompleksinin Konak'ta bulunan eski Sümerbank binasının bulunduğu alanda yapılması için çalışmalarını başlatmıştı. Ardından plan çalışmaları başlatılmış ve planlar önce Konak Belediyesi ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştı.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Emniyetin yeni binası ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Binanın inşaatı için harekete geçen İzmir Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı ‘İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Sümerbank Kampüs Ana Bina İnşaatı’ ihalesine çıktı.

İhale 17 Ocak 2024 saat 10:30’da İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda olacakken kampüsün yer tesliminde bin 95 gün içinde tamamlanması isteniyor.

455 MİLYON TL BÜTÇE AYRILMIŞTI

2022 Yılı Yatırım Programı'nda da yer alan yeni bina için bütçede 455 milyon TL ayrıldığı görülmüştü. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Sümerbank Kampüs Ana Bina İnşaatı, Umurbey Mahallesi'nde yer alan 45 bin metrekarelik 7818 ada, 1 parsele inşa edilecek. Parselin 2,5 emsal ve Yençok: 60.00 metre yapılaşma izni bulunuyor.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ

0 Yorum

Yorum Gönder