İzmir’in mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen İzmir Gastro Fest, bu yıl 7. kez kapılarını açıyor. 2018 yılında "Göç" temasıyla başlayan festival, her yıl büyüyerek daha geniş bir kitleye ulaşıyor. Bu yılın ana teması ise “Gıda Egemenliği” olacak. Festival, gıdanın üretiminden tüketimine kadar tüm aşamalarda sürdürülebilirliği ve sağlıklı gıda üretimini merkezine alacak. Yerli ve yabancı birçok şef, fikir önderi ve uzman bu önemli konuyu tartışmak için İzmir'de bir araya gelecek.

Aliağa'da uyuşturucu operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı Aliağa'da uyuşturucu operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı

Gastronomi dünyasının nabzı İzmir’de atacak

3 Kasım’da İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek etkinlik, dünyanın farklı yerlerinden katılımcılarla dolu dolu bir program sunacak. Dünyanın sürdürülebilir gıda politikalarıyla tanışması, 1996 Dünya Gıda Zirvesi’ndeki "Gıda Egemenliği" kavramının ortaya çıkışıyla başlamıştı. İzmir Gastro Fest, bu yıl bu önemli kavramı masaya yatırarak yerel üretim ve sürdürülebilir tarım sistemlerine dikkat çekecek.

Şeflerden tadımlar ve atölyeler

Festival boyunca Türkiye’nin en ünlü şeflerinden Serkan Anavatan, Yılmaz Öztürk ve Marios Liadakis gibi isimler atölyeler düzenleyecek. Ziyaretçiler, birbirinden lezzetli yemeklerin tadına bakarken, aynı zamanda yerel üreticilerle buluşarak sürdürülebilir gıda üretimi hakkında bilgi edinebilecekler.

İzmir Gastro Fest ile geleceğe yön veren tartışmalar

Festivalin bu yılki ana tartışma konusu olan "Gıda Egemenliği", Carolyn Steel, Güven Eken, Aslı Pasinli gibi uzmanların katılacağı söyleşilerde ele alınacak. İklim değişikliği, tarım sistemleri ve gıda güvenliği gibi başlıklar da festivalin önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

İzmir Gastro Fest, 7. yılıyla sadece gastronomi dünyasının değil, geleceğin sürdürülebilir gıda sistemlerinin de tartışıldığı bir platform olacak. Festivalin Düzenleme Kurulu Başkanı Hande Arslanalp’in de belirttiği gibi, "3 Kasım’da gıdanın geleceği üzerine düşünmek ve lezzetin doruklarına çıkmak için İzmir’de buluşalım!"