Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış olan Çiğli’deki Kuş Cenneti, nesli tükenmekte olan tepeli pelikan, pembe kanatlı flamingo ve gri leylek gibi türlerin yaşadığı nadide sulak alanlardan biri. Sahip olduğu doğal şartlar ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın en önemli kuş gözlem alanları arasında yer alıyor.

Kuş Cenneti

Kino 2024 programı İzmir gösterimleriyle sona eriyor Kino 2024 programı İzmir gösterimleriyle sona eriyor

Doğaseverler için eşsiz bir deneyim

Çamaltı Tuzlası sınırlarında bulunan Kuş Cenneti, 1982 yılında "Su Kuşları Koruma ve Üreme Sahası" olarak tescil edilerek koruma altına alındı. Yılda 50 bin kuşun uğradığı bu alan, kuşların göç yolu üzerinde yer alması nedeniyle arkeolojik sit alanı olarak da önem taşıyor. Bölgeyi ziyaret edenler, kuş gözlem kulelerinden nesli tükenmekte olan türleri izleyebiliyor; ayrıca dürbün ve gezi bisikleti gibi imkanlardan yararlanarak doğayla iç içe bir deneyim yaşayabiliyor.

Kus Cenneti-1

Türkiye’nin tuz ihtiyacının önemli bir kaynağı

8 bin hektarlık geniş bir alana yayılmış Çamaltı Tuzlası, yıllık 600 bin tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’nin tuz ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor. Tuzla bölgesi aynı zamanda, doğaseverler ve fotoğrafçılık ile ilgilenenler için de popüler bir destinasyon haline gelmiş durumda.

Kuş Cennetiiiii

Kuş Cenneti’ne nasıl gidilir?

İzmir’in Çiğli ilçesine 10 kilometre, Karşıyaka ilçesine ise 26 kilometre uzaklıkta bulunan Kuş Cenneti, ziyaretçilerine kolay ulaşım imkanı sunuyor. Özel araçla gelecek olanlar Çiğli yönüne doğru ilerleyerek tabelaları takip edebilir. Toplu taşıma ile gelmek isteyenler ise İzmir’den Çiğli yönüne giden otobüs veya dolmuşları kullanabilir, ardından kısa bir yürüme ile Kuş Cenneti’ne ulaşabilir.

Kaynak: Haber Merkezi