İzmir'in Konak ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, halk sağlığını tehdit eden tonlarca kaçak ve bozuk et ile balık ele geçirildi. Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kimyasal işlem gördüğü ihbar edilen gıda ürünlerine yönelik iki işletmede denetim yaptı.
Bozuk gıda ürünleri ele geçirildi
İzmir'de yapılan denetimlerde, bir işletmede satışa sunulan "Dana Kuzu Karışık Et Döner" ve "Pişmiş Tavuk Döner" ürünlerinden numuneler alındı. Bu ürünlerin mevzuata uygunluğu, laboratuvar analizleriyle belirlenecek.
Diğer işletmenin depo bölümünde yapılan incelemelerde ise menşei belli olmayan, kokuşmuş ve sonradan dondurulduğu tespit edilen 2,8 ton kırmızı et ve 1 ton bozuk balık (levrek, çupra, somon, dil balığı vb.) ele geçirildi. Bu ürünlerin halk sağlığı için ciddi bir risk oluşturduğu belirlendi.
336.902 TL idari para cezası
Gıda güvenliğini ihlal eden işletmeye, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 336.902 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, yasak av zamanında bulundurulan dil balığı nedeniyle 37.770 TL ek ceza kesildi. Operasyon kapsamında işletmenin depo ve soğuk hava deposu mühürlenerek faaliyeti durduruldu. İdari ve yasal işlem süreci başlatıldı.
🚨İzmir’de İhbar Üzerine İnsan Sağlığını Tehdit Eden İşletmelere Denetim
— Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (@GidaveKontrolGM) January 30, 2025
İzmir Konak İlçe Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar üzerine, iki işletmeye eş zamanlı yapılan denetimlerde ciddi gıda güvenilirliği ihlalleri tespit edildi ❌ İşletmelerde, kimyasal işlem uygulanan balıklar,… pic.twitter.com/YDmmmP4CEs
Denetimler devam edecek
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak için denetimlerin tüm ilçelerde sıkı şekilde, sıfır tolerans politikasıyla devam edeceğini belirtti.