İzmir'in Urla ilçesi, Türkiye Pizza Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Farklı illerden gelen 32 pizza şefi, en yaratıcı tarifleriyle hazırladıkları pizzaları jüriye ve pizzaseverlere sundu. Etkinlik, şeflerin kıyasıya rekabeti ve eşsiz sunumlarıyla dikkat çekti.

Şampiyonada kaliteli pizzalar yarıştı

Etkinliği organize eden Şahin Çiftçi, Türkiye'nin kaliteli şeflerinin dünyaya pizza konusunda ne kadar iddialı olduklarını göstermeyi amaçladıklarını belirtti. Çiftçi, yarışmada jürinin pizzaların lezzetinin yanı sıra sunumlarına da puan verdiğini ifade etti.

Yarışmacılar tariflerini paylaştı

Yarışmacılardan Serkan Danacı, pizzaya olan tutkusunu dile getirerek, “Dana kaburga etini 8 saat taş fırında pişirdim, fesleğen ve sarımsaklı sosla lezzetlendirdim,” dedi. Bir diğer yarışmacı Haluk Çeliker ise mühendis olmasına rağmen gastronomiye duyduğu ilginin onu pizza yapmaya yönelttiğini belirtti.

İzmir Beydağ ekonomisi: Tarım ve hayvancılık İzmir Beydağ ekonomisi: Tarım ve hayvancılık

İtalyan Şef’ten unutulmaz gösteri

Etkinlikte, ünlü İtalyan şef Umberto Napolitano'nun pizza hamuruyla gerçekleştirdiği gösteri büyük ilgi gördü. Hamurla yaptığı akrobatik hareketler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.