İzmir’in köklü markası “Kokoreççi Asım Usta”, Fransa merkezli dünyanın en prestijli gurmelik rehberlerinden Gault&Millau tarafından “Türkiye’nin en iyi sokak lezzeti” ve “Gault&Millau şapkası” ödüllerine layık görüldü. Büyük ödülleri, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen görkemli törende Cihan Yılmaz teslim aldı.

64 yıllık lezzet serüveninden dünya çapında ödüle

1960 yılında Bayraklı Salhane’deki mezbahadan çıkıp tekerlekli seyyar arabasında kokoreç satmaya başlayan Asım Yılmaz’ın başlattığı bu lezzet yolculuğu, bugün Yeşilova ve Göztepe’deki şubeleriyle devam ediyor. Zamanla İzmirlilerin vazgeçilmezi haline gelen Kokoreççi Asım Usta, artan talepler doğrultusunda yeni şubeler açarak büyüdü.

Ödüllere doymayan bir başarı hikayesi

Kokoreççi Asım Usta, daha önce Gurme Guide ve En İyi Best kurumlarından aldığı 6 ödülün ardından, Gault&Millau’dan kazandığı bu iki prestijli ödülle toplam ödül sayısını 8’e çıkardı. Özel bir jürinin yurt genelinde yaptığı araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda, onlarca rakip arasından yalnızca Kokoreççi Asım Usta’nın bu ödüle layık görülmesi, markanın başarısını taçlandırdı.

Uluslararası arenada İzmir lezzeti

Michelin yıldızına benzer prestijiyle bilinen “Gault&Millau şapkası” ödülü, kokoreç lezzetinin dünya çapında kabul gördüğünün en somut göstergesi oldu. Jüri üyeleri tarafından titizlikle yapılan değerlendirme sonucunda verilen bu ödül, İzmir’in sokak lezzetlerini uluslararası arenaya taşıdı.

Özgür Özel'den Körfez tepkisi: İzmir'deki kokudan AK Parti zihniyeti mesuldür Özgür Özel'den Körfez tepkisi: İzmir'deki kokudan AK Parti zihniyeti mesuldür

İzmir’de ödüllü kokoreçi tatmak isteyenler için adresler

Baba Asım Yılmaz, halen Yeşilova’daki ilk dükkânında misafirlerini ağırlarken, oğlu Cihan Yılmaz ise Yeşilova ve Göztepe’deki şubelerinde İzmirlilere kokoreç keyfi sunuyor. Bu eşsiz lezzeti yerinde denemek isteyenler için mekanların konum bilgileri:

Yeşilova Şubesi: Yeşilova Mahallesi, Bornova/İzmir

Göztepe Şubesi: Göztepe Mahallesi, Konak/İzmir

Kokoreççi Asım Usta, kazandığı 8 ödülle İzmir’in gastronomi dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi