SAĞLIK

Kakulenin hiç bilinmeyen faydaları! Kakule çayı nasıl yapılır?

Sindirim sistemi ve kalp sağlığına faydalarıyla bilinen kakule, çay olarak tüketildiğinde tüm etkisini gösterir. Hoş bir aromaya sahip olan bu çay nasıl yapılır? Kimler içmeli? Kimler içmemeli?

Kakulenin hiç bilinmeyen faydaları! Kakule çayı nasıl yapılır?
Abone Ol

Zencefilgillerden olan kakule, çekirdek ya da toz haliyle kullanılabilir. Saymakla bitmeyen faydalarıyla bu bitkinin çayı yapılması tavsiye edilir. Kakule çayı, sindirim sisteminden, hafızayı güçlendirmeye kadar pek çok konuda bağışıklığın güçlenmesini sağlar. 

Kakule çayının faydaları 

Kakule çayı özellikle ağız kokusunu gidermesi, sindirim sistemini iyileştirmesi, gaz sorunlarına, kabızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Bu çay, ayrıca diyabet sorunlarını azalttığı gibi stres ve kaygı duyulan anksiyete anlarına iyi gelir. Kalp sağlığını da koruyan kakulenin etki alanı bitmek bilmiyor.  

Kakule çayının hafızayı güçlendirdiği de söylenir. Sık unutkanlık yaşayan kişiler bu çayı düzenli olarak tüketebilir. Ayrıca ses kısıklığı yaşayan kişilerin de bu çayı tüketmeleri tavsiye edilir. 

Kakule-1

Kakule ağızda çiğnenir mi? 

Kakule tohumu çiğnenmek için de tercih edilebilir. Bunun için önce kakuleler kaynama noktasında olan suyun içerisinde bekletilmelidir. Ardından yumuşayan kakuleler, bir çay kaşığı bal ile karıştırılıp çiğnenebilir. Çiğnenen kakulelerin ağızdaki etkisi geçene kadar çiğneme yapılıp ağızdan çıkarılabilir. 

Kakule çayı yapımı

Kakule çayı bağışıklığı destekleyen önemli bitkilerden biridir. Ayrıca vücudu rahatlatan bir etkiye de sahiptir. Kakule çayını hazırlamak için öncelikle birkaç kakuleyi ezip aromasını çıkarmak gerekir. Ardından bir frenchpresse kakuleler konur. Fincan miktarı kadar sıcak su eklenerek çay, demlenmeye bırakılır. 10 dakika kadar beklenen çay, süzülerek içmeye hazır hale getirir. İstenirse içerisine bal konur. Böylece çay, şekerli bir şekilde lezzetli hale getirilir. 

Kakule çayını günde bir bardak tüketmek yeterlidir. Çay fazla tüketilirse mide rahatsızlıkları ve alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Aynı zamanda safra kesesi sorunları da ortaya çıkabilir. Sindirim sisteminde problemi olanlar için kakule çayını yemeklerden yarım saat önce içilmesi önerilir.