Kapuska, farklı yörelerde değişik şekillerde hazırlanabilir. Genellikle lahana doğranır ve soğanla birlikte kavrulur, ardından kıyma eklenir. Salça ve baharatlarla tatlandırıldıktan sonra pirinç veya bulgur eklenerek pişirilir. Yemeğin üzerine su eklenir ve tüm malzemeler bir arada pişirilir.

Kapuska, genellikle yoğurt ile servis edilir ve yanında ekmekle birlikte sunulur. Özellikle ev yemekleri arasında yer alır ve pratik bir tarif olması sebebiyle de sık tercih edilir.

Ayılar kış uykusuna neden yatarlar? Ayılar kış uykusuna neden yatarlar?

Kapuska, Türk mutfağında popüler olan lahana yemeğidir. İşte basit bir kapuska tarifi:

Malzemeler:

  • 1 küçük boy lahana
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 150-200 gram kıyma (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı pirinç veya bulgur
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıcak su

Yapılışı:

  1. Lahanayı ince ince doğrayın ve yıkayıp süzün.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun, ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  3. Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra doğradığınız lahanaları ekleyin.
  5. Lahanalar yumuşayınca, pirinç veya bulguru ekleyin.
  6. Baharatları ve tuzu ekledikten sonra üzerine sıcak su ilave edin.
  7. Yemeği kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.

Kapuska, yoğurtla servis edilerek sunulabilir. Afiyet olsun!