Karşıyaka Belediyesi Gündüz Yaşam Merkezi, demans ve Alzheimer tanısı alan bireylerin bakımını üstlenen hasta yakınlarına yönelik destekleyici bir eğitim programı düzenledi. Eğitimler, bakım verenlerin hayatını kolaylaştırmayı ve hastalığın doğru bir şekilde yönetilmesini sağlamayı amaçlıyor. Başkan Yıldız Ünsal, "Toplumsal farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyulan desteği sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hastaların yakınları için eğitim programı

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi iş birliğiyle hizmet veren Gündüz Yaşam Merkezi'nde, hasta yakınlarına yönelik düzenlenen eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. 'Hasta yakını destek programı' çerçevesinde her hafta perşembe günü gerçekleştirilen eğitimler, bu hafta Klinik Psikolog Duygu Çap Kurşun tarafından verildi. "Görünmez Kahramanlar: Demans Bakım Verenlerinde Psikolojik Destek ve Bakım Verenlerin Güçlendirilmesi" başlıklı eğitimde, hasta yakınlarının duygusal zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olacak bilgiler paylaşıldı.

İzmir Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Van'da AKOM açılışına katıldı İzmir Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Van'da AKOM açılışına katıldı

Karşıyaka Belediyesi Eğitime Destek

Toplumsal sorumluluk vurgusu

Eğitimde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Alzheimer hastalığının yaygınlaşmasına dikkat çekerek, "Bu zorlu süreçte yalnızca hasta bireylerin değil, onlara destek veren yakınlarının da ihtiyaçlarına önem vermek büyük bir toplumsal sorumluluktur. Karşıyaka Belediyesi olarak, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyulan desteği sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kendinize iyi bakın!

Psikolog Duygu Çap Kurşun, eğitim sırasında demans hastalarına bakım veren kişilerin kendi psikolojik ve fiziksel sağlıklarını korumalarının önemine değindi. Kurşun, "Bu süreçte size belki de en iyi gelecek şey, bu merkezden daha çok faydalanmaya çalışmak olacaktır. Siz bakım verenlerin fiziksel ve psikolojik olarak iyi olması gerekiyor. Bunu önemseyin; tıpkı uçaklarda maskeyi önce kendinize takmanız durumu gibi düşünebilirsiniz. Maskeyi önce kendinize takın çünkü siz ne kadar iyi olursanız hastanıza da o kadar iyi bakım verebilirsiniz" dedi.

Misyon; toplumsal farkındalık oluşturmak

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği bu tür eğitimler, demans ve Alzheimer hastalarının bakımında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Hasta yakınlarının duygusal ve psikolojik destek alarak, bu zorlu süreçte daha sağlıklı bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olmak, toplumsal bir sorumluluk olarak öne çıkıyor. Karşıyaka Belediyesi, toplumsal farkındalık oluşturma misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor ve bu sayede pek çok hasta yakınına umut ışığı olmaya devam ediyor

Kaynak: Haber Merkezi