TasteAtlas'ın güncellediği dünyanın en iyi ekmekleri listesinde, birinci ve ikinci sırada Hindistan’a ait ekmekler yer alırken, Kayseri yağlaması 25. sırada kendine yer buldu. Kayseri yağlaması, el ile açılan şebite sürülen bol kıyması ve özel hazırlanmış yoğurduyla ünlü yöresel bir ürün. 22 yıllık aşçı Şef Erkan Akkuş, Kayseri yağlamasına olan talebin oldukça yüksek olduğunu belirterek, ekmeğin püf noktalarını paylaştı.

"Kayseri’ye ait yöresel bir yemeğimizdir"

Şef Akkuş, "Yağlama, etinden şebitine bütün emeğiyle Kayseri’ye ait yöresel bir yemeğimizdir. Yağlamaya başlarken öncelikle kıymamızın iyi seçilmesi gerekiyor, bildiğimiz ve güvendiğimiz kasaptan alırsak iyi olur. Kıymasını, soğanını kısık ateşte dinlene dinlene pişirip hazır hale getiriyoruz. Şebit el açması olması gerekiyor, hazır şebitler aynı lezzeti vermez," diyerek, Kayseri yağlamasının hazırlık sürecinin önemini vurguladı.

"Dünyanın en iyi ekmekleri arasına girdi"

Kayseri yağlamasının dünyanın en iyi ekmekleri arasına girmesinin, hem kendisi hem de Kayseri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Akkuş, "Bizim için bu onur ve gurur verici, emeklerimizin boşa gitmemiş olmasını görmek. Biz de bu dünyanın en iyi 50 ekmeği içerisine girmenin layığını yaşamaya ve o özende devam etmeye çalışıyoruz," dedi.

MSB duyurdu: Astsubay Kıdemli Çavuş Nihat İrgi şehit oldu MSB duyurdu: Astsubay Kıdemli Çavuş Nihat İrgi şehit oldu

Kayseri yağlamasını tatma fırsatı bulan Halil İbrahim Sarı ise, "Yağlama yemek için Erguvan Restoran’a geldim, gerçekten çok lezzetli. Yedikten sonra ağzınızda bir kıvam bırakıyor," diyerek, lezzetini övdü. Kayseri yağlaması, sadece şehri tanıtan bir yemek değil, aynı zamanda Kayseri mutfağının vazgeçilmez bir parçası olarak dünyada kendine önemli bir yer edinmiş durumda.

Kaynak: İHA