GÜNDEM

Meclis, yarın İsrail gündemiyle toplanacak

TBMM'de yarın, İsrail'in Lübnan'a işgal girişimi ve bölgedeki gelişmelere yönelik Dışişleri ve Milli Savunma Bakanları tarafından bilgilendirme yapılacak. Kapalı yapılması beklenen oturumda Genel Kurul salonuna gazeteci ve dinleyici alınmayacak, kapalı oturum tutanakları ve özetleri 10 yıl sonra yayımlanabilecek.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Meclis'in açılışında yaptığı konuşmada, İsrail'in Türkiye’ye de saldırabileceğine yönelik sözleri sonrasında muhalefetin de talebi üzerine TBMM Genel Kurulu yarın İsrail gündemiyle toplanacak.

Görüşmelerin kapalı oturumda yapılması beklenirken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in saldırıları ve bölgedeki risklerle ilgili bilgilendirme yapacak.

Erdoğan "İsrail saldırganlığı Türkiye'yi de içine almaktadır" demişti

Erdoğan, TBMM’nin 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İsrail - Gazze savaşı ve Lübnan’a sıçrayan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunup "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözlerinden sonra, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret ederek bu konuda Meclis'te kapalı oturum yapılarak milletvekillerinin bilgilendirilmesini istemişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da bir televizyon yayınında konuyla ilgili soru üzerine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan bu konuda gelen talep doğrultusunda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 8 Ekim Salı günü TBMM Genel Kurulu’na bilgi vereceğini belirtmişti. Kurtulmuş, partilerden gelecek talepler doğrultusunda görüşmelerin kapalı oturumda yapılabileceğini söylemişti.

Görüşmelerin kapalı oturumda yapılmasına karar verilmesi durumunda Genel Kurul Salonu’na dinleyici ve gazeteci alınmayacak. Ayrıca Genel Kurul Salonu’nun yanındaki odalar da oturum tamamlanıncaya kadar kapalı tutulacak. Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek. Bilgilendirmenin ardından kapalı oturum sona erecek, Genel Kurul açık oturumla gündemdeki konuları görüşmeyi sürdürecek.