MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER İDDİALARINA KARŞI  ERİŞEN’DEN YANIT GELDİ

 Pandemi ile dünya gündemine gelen "Gıda güvenliği" İzmir'de de önemini sürdürüyor. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uğur Toprak ve İzmir Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Şengül'den "Merdiven altı" üretim noktasında uyarılar yapılarak, özellikle bal ve salça üretiminde sağlığa uygun olmayan koşullarda üretim yapıldığı, taklit ve tağşişin olduğu kaydediliyor. Toprak ve Şengül, marketlerdeki ürünlerin Tarım Bakanlığı tarafından analiz edildiğini ancak pazarlarda açık ve ambalajsız satılan ürünlerinin analizinin yapılmadığını vurguluyor. 

"DENETİM YAPILSIN"

İzmir Pazarcılar Odası Hamdin Erişen, pazarlarda satılan gıda ürünlerinin güvenliğine ilişkin yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Erişen, "Gıda ürünlerinin denetim ve kontrol yetkisi bizde değil, ancak pazarlarımızda, pazarcı esnafımızın yeri belli, her hafta aynı adamlar orada. Hani derler ya 'Adres belli'. Hem Bakanlık hem de belediyeler kontrolleri yapsın, eğer merdiven altı ise bu kurumlarla biz de işbirliği yaparız. Sağlığa zararlı, güvenli olmayan gıdanın pazarlarımızda satılmasını biz de istemeyiz. Neticede biz de tüketicisiyiz, biz de hiç istemeyiz. Ancak kontrol noktasında ne yetkimiz ne de altyapımız var. Bakanlık, belediyelerle birlikte kontrol etmeli" dedi. 

"ŞİKAYET ALMADIK"

Taklit, tağşiş ve gıda güveliğine ilişkin bugüne dek şikayet almadığını kaydeden Erişen, "Bize bu konuda bugüne kadar tüketiciden hiç böyle bir şikayet gelmedi. Bize gelen şikayetler hep 'Piyasa yüksek, domates pahalı' gibi şikayetler geliyor. Gıda güvenliği noktasında bir şikayet olursa biz de belediyeye bildiririz, 'Bu adam bu tezgahta' deriz. Biz bugüne kadar böyle bir şikayet gelmedi" diye konuştu.

"KIŞ PAHALI GEÇECEK"

Pazarlardaki ürün fiyatlarına yönelik de bilgi veren Erişen, "Geçen haftaya oranla domates yüksek, kışın kesinlikle pazarlarda pahalı geçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

203 Yorum

Yorum Gönder