Mustafa Varank'ın bakanlık döneminde Türkiye'nin sanayi politikalarına yön veren projeler hayata geçirildi. Özellikle milli teknoloji hamlesi kapsamında yerli ve milli üretime ağırlık veren politikalar ön plana çıktı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) projesi, dijital dönüşüm ve teknoloji geliştirme bölgelerinin yaygınlaştırılması, teşvik programları ile girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi Varank’ın döneminde gerçekleşen projelerden sadece birkaçı.

Milletvekilliği ve yeni görev

Mustafa Varank, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekili olarak seçildi ve bakanlık görevi sona erdi. Yeni dönemde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.

Bu yeni görevinde de Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki stratejilerini destekleyen çalışmalarına devam eden Varank, özellikle enerji ve teknoloji alanlarındaki yasal düzenlemelere katkı sağlamayı hedefliyor.

TBMM Başkanvekili Karaca'dan teğmenler tepkisi: Susturmak isteyenler kendi korkularının esiridir TBMM Başkanvekili Karaca'dan teğmenler tepkisi: Susturmak isteyenler kendi korkularının esiridir

Mustafavarank

Eğitim ve kariyer yolu

1976 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Mustafa Varank, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Tallahassee Community College’da Ağ Hizmetleri Teknolojisi eğitimi aldı ve Florida State Üniversitesi'nde araştırmacı olarak çalıştı. Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde tamamlayan Varank, aynı zamanda bilgi teknolojileri ve inovasyon alanlarında araştırmalar yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra, önce Başbakanlık’ta ardından Cumhurbaşkanlığı’nda görevlerde bulundu. 2016 yılında Mustafa Varank'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükelçi unvanı verildi.

Kaynak: Haber Merkezi