Evde sağlıklı bir pankek yemek istiyorsanız kesinlikle bu tarifi denemelisiniz. Evde şekersiz sağlıklı bir pankek nasıl yapılır işte detayları!
Abone Ol
Malzemeler:
1 adet olgun muz
2 adet yumurta
1 su bardağı yulaf unu (veya normal un)
1/2 su bardağı süt (veya bitkisel süt)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
Hindistan cevizi yağı (kızartmak için)
Yapılışı:
Muzun Hazırlanması: Olgun muzunuzu bir çatal yardımıyla iyice ezin. Kıvamının püre haline gelmesi gerekiyor.
Karıştırma: Elde ettiğiniz muz püresine yumurtaları ekleyin ve iyice çırpın. Karışım homojen olmalı.
Kuru Malzemelerin Eklenmesi: Yulaf ununu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırarak topak kalmamasını sağlayın. Sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Dilerseniz vanilya özütünü de ekleyin.
Kızartma: Tavayı ısıtın ve biraz hindistan cevizi yağı ekleyin. Karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Her iki tarafını da altın rengi alana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) pişirin.
Servis: Pancakeleri sıcak olarak servis edin. Üzerine dilimlenmiş muz, ceviz veya badem ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İzmir'de Son Dakika sitemize
abone olun.