Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin davada, sanık Nevzat Bahtiyar’ın avukatı 22 Kasım’da mahkemeye başvurarak taleplerde bulundu.

Bu talepler arasında Narin Güran’ın kıyafetlerinde tespit edilen Prostat Spesifik Antijen (PSA) enzimi ile ilgili bilimsel görüş ve Enes Güran’ın vücudundaki ısırık izlerine dair ek rapor alınması yer alıyordu. Ancak Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, bu talepleri reddetti.

İç çamaşırında PSA tespit edilmişti

Mahkeme, 29 Kasım’da verdiği kararda, talep edilen ek raporların "dosyaya yenilik katmayacağı" gerekçesiyle reddedilmesine karar verdi. PSA enzimi ve ısırık izleriyle ilgili rapor talepleri, mahkeme tarafından dosyaya katkı sağlamayacak olarak değerlendirildi. PSA tespiti, Narin Güran’a ait olduğu belirtilen iç çamaşırında yapılan testlerde, menide ve idrarda bulunmuştu. Ayrıca Enes Güran’ın kolundaki ısırık izine dair yapılan açıklama, ısırığın sinirsel bir tepki olarak kendi kendine yapıldığını belirtiyordu.

Araç plaka yenileme işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? Araç plaka yenileme işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Bilimsel görüş istenmişti

Narin Güran’ın kıyafetinde tespit edilen PSA enzimi hakkında, avukatlar Hacettepe Üniversitesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığı'ndan bir bilimsel görüş talep etmişti. Talep edilen görüşte, PSA enziminin kadın ve erkeklerde hangi organlardan salgılanabileceği, 8 yaşındaki bir çocuğun vücudunda bulunup bulunamayacağı ve PSA üretiminin hangi yaşta başladığı gibi konuların ele alınması istenmişti.

Enes Güran’ın ısırık izi açıklaması

Enes Güran, savcılıkta verdiği ifadede, kolundaki ısırık izlerini sinirsel bir tepki olarak açıklamıştı. Güran, Narin’in kaybolduğu üçüncü gün, evdeki kişilerin üzülmesi nedeniyle kendisinin sinirlenip kolunu ısırdığını ifade etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi