Şifa kaynağı Kozalak Şurubu nasıl yapılır? Şifa kaynağı Kozalak Şurubu nasıl yapılır?

Karnabahar, sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçemediği sebzelerden biri. Pirinç kullanmadan, karnabaharı lezzetli bir pilav şeklinde hazırlayarak sağlıklı bir öğün yaratabilirsiniz. İşte, karnabahar ile yapılabilecek pratik ve sağlıklı pilav tarifi.

Karnabahar pilavı için gerekli malzemeler

  • 1 büyük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • Yarım limon suyu

Hazırlık aşaması

  • Karnabaharı yıkayıp, minik çiçekler halinde ayırın. Ardından mutfak robotuna atıp, bulgur inceliği elde edene kadar çekin.
  • Soğanı küçük küçük doğrayın.
  • Geniş bir tavada orta ateşte zeytinyağını biraz kızdırın. Soğanları ekleyin ve yaklaşık 8 dakika kadar kavurun.
  • Karnabaharları ekleyin ve tuz ilavesiyle, karnabaharlar yumuşayana kadar 3-5 dakika kadar kavurun.
  • Pişen karnabaharı geniş bir kaseye alın. Üzerine kıydığınız maydanozları serpiştirin ve limon suyunu gezdirin.
  • Sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin.
Kaynak: Haber Merkezi