GENEL

Samsun'daki lise öğrencileri, maket hayvanlarla mesleki eğitim alıyor

Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği dersinde maket hayvanlar kullanılarak uygulamalı eğitim veriliyor.

Abone Ol

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilere hayvan sağlığı ve bakımını daha iyi kavratmak amacıyla maket hayvan modelleri ile eğitim veriyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini pratikte pekiştirerek mesleki becerilerini geliştiriyor.

Uygulamalı eğitim ile mesleğe hazırlık

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği dersi öğretmeni veteriner hekim Hakan Balcı, "Okulumuzun klinik bölümünde maketlerimiz ve birçok uygulama materyalimiz bulunmakta. Derslerde teorik eğitimden sonra öğrenciler bu maketler üzerinde sık sık uygulamalar yaparak el becerilerini arttırmaya çalışıyorlar. Bu şekilde onları mesleğe daha iyi hazırlamak için uğraş veriyoruz," dedi. Öğrenciler, maketler üzerinde bakım, tedavi ve doğum gibi konuları öğreniyor.

Kapsamlı bir öğrenim süreci

Hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği alanında zengin materyal sunan okul, öğrencilere kan alma, damar yolu açma, serum takma gibi uygulamalara da olanak sağlıyor. Balcı, "Karadeniz Bölgesi’nde okulumuz, materyal açısından çok zengin. Bu uygulamalarla öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Kalıcı öğrenim ve mesleki donanım

Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı öğretmeni Sultan Aydemir, "Öğrencilerimize burada uygulama eğitimlerimizi maketler üzerinde vermeye çalışıyoruz. Bu, teorik derslerimizi pekiştiriyor," dedi. Öğrenciler, aynı zamanda okul bahçesindeki sokak hayvanlarına da uygulamalar yaparak deneyim kazanıyor.

11'inci sınıf öğrencisi Furkan Akar, "Arkadaşlarımızla beraber öğretmenlerimizin gözetiminde maket hayvanlarla uygulama yapıyoruz. Bu eğitim, üniversite için altyapı kazandırıyor," diyerek uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaptı.

Barış Can Keleş de, "Hayvan sağlığı konusunda geniş bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz. Üniversiteye gidemesek bile belgemiz olduğu için İlçe Tarım Müdürlüğü'nde çalışabiliyoruz," dedi.

11'inci sınıf öğrencisi Rümeysa Koz, "Sokak hayvanlarımızı besliyoruz ve tedavi ediyoruz. Benim hedefim, veteriner hekim olmak ve bilgilerimi öğrencilere aktarmak," şeklinde konuştu.