Sanatçılardan Tunç Soyer'e destek!

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında, 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlattı. Soyer'e başlatılan soruşturma tepkileri de beraberinde getirdi.

Usta sanatçılar da bir imza kampanyası başlattı. Usta sanatçı Orhan Aydın, sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Aydın şu ifadeleri kullandı:

"Tunç Soyer Yalnız Değildir. 

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Osmanlı Devletinin son padişahı hain, işbirlikçi, zavallı Vahdettin’i eleştirmenin soruşturma konusu olması akıl alacak şey değildir.

Yaşadığımız süreçte, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı,  yönetimdeki güçler tarafından adeta desteklenmektedir. İzmir’in değerli belediye başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşu yıl dönümünde Vahdettin’e yönelik sözleri bütünüyle Atatürk’ün ölümsüz yapıtı Nutuk’tan alınmıştır. Bu soruşturma konusunun, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olduğu açıktır. İçişleri Bakanı Sayın Yerlikaya bunun farkında mıdır?

Tunç Soyer’den elinizi çekin.
Tunç Soyer yalnız değildir.
Cumhuriyet düşmanlığına asla geçit vermeyeceğiz. Vahdettinciler tıpkı hain padişah gibi tarihin karanlıklarına gömüleceklerdir.

Ataol Behramoğlu
Orhan Aydın
Bedri Baykam

Müjdat Gezen
Edip Akbayram
Nihat Behram
Melike Demirağ
Müjde Ar
Rutkay Aziz
Levent Üzümcü
Cahit Berkay
Nejat Yavaşoğulları
Sali
Hasan Yükselir
Nazım Alpman"

0 Yorum

Yorum Gönder