İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alındıktan sonra kaçmaya çalışırken polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin yargılanmasına başlandı. Sanık, avukatsız savunma yapılamayacağı gerekçesiyle ifadesini veremedi.
Müştekiler ve anne olayı anlattı
İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yunus Emre Geçti SEGBİS ile katıldı. Duruşmada şehit polis memuru Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, yaralı müşteki polis memuru K.H.S., ve sanığın annesi Pınar Geçti hazır bulundu. Müşteki polis K.H.S., sanığın kelepçeyi koparıp beylik tabancasını alarak çevreye rastgele ateş açtığını söyledi. Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın kendisine siper aldığını belirten K.H.S., “Arbede sırasında vuruldum. Şeyda’nın hareketsiz kaldığını gördüm. Şikayetçiyim.” dedi. Şehit Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz ise olayda ihmali bulunan herkesten şikayetçi olduğunu dile getirdi.
"Madde kullanıyordu, uzaklaştırma kararı aldırdım"
Sanığın annesi Pınar Geçti, oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve daha önce iki kez uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade etti. Geçti, “Oğlumun dışarıda dolaşmasını istemiyordum. Olay günü polislerle birlikte oğlumu aramaya gittik. Arbede sırasında ben de yaralandım.” dedi.
Sanığın tutukluluğuna devam kararı verildi
Mahkeme heyeti, sanık Yunus Emre Geçti’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek barodan yeni bir avukat atanması için yazı yazılmasını kararlaştırdı.
İddianameden çarpıcı detaylar
İddianamede, Yunus Emre Geçti’nin motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alındığı, nezaretten firar ederek yakalanmamak için polis memuru Şeyda Yılmaz’ı öldürdüğü belirtiliyor. Geçti’nin çaldığı silahla Yılmaz’a yaklaşık 10 kez ateş ettiği ifade ediliyor.
Savcılık, sanığın “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, 28 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası da isteniyor.