Soyer açıkladı: Büyükşehir'den BAL'daki inşaata 'mühür' kararı!

İzmir'in köklü eğitim kurumlarından Bornova Anadolu Lisesi'nde başlatılan anaokulu inşaatı tepkilere yol açtı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülteciler için yapıldığı iddia edilen anaokulu inşaatı nedeniyle dozerler okul korusunun bir bölümü şantiyeye çevirirken, tepkiler de çığ gibi büyüdü. 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konu hakkında detaylı bir açıklamasında 4 derslikten oluşan anaokulu projesinin mülteciler için değil bölgedeki ihtiyaç için yapıldığı, Koruma Kurulu'ndan onay ve Bornova Belediyesi'nden ruhsat alındığı, ayrıca plana göre hiç bir ağaca da zarar verilmediği vurgulansa da Büyükşehir Belediyesi cephesinden flaş bir hamle geldi. 

- ÖZEL'DEN 'BAL' MESAJI: REZALETİN KARŞISINDAYIZ, GEREĞİ YAPILACAK! 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuyla ilgili mesajını yanıtlayarak yaptığı açıklamada inşaatla ilgili yasal inceleme sürecinin tamamlandığını ve Bornova Belediyesi'ne mühürlenmesi için resmi yazı iletildiğini açıkladı. 

"EKSİK VE HATALARI TESPİT ETTİK, MÜHÜRLENMESİ İÇİN İŞLEMLERİ BAŞLATTIK"
Soyer açıklamasında, "Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık. Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik. İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik. Kamuoyuna arz ederim" ifadelerine yer verdi.

0 Yorum

Yorum Gönder