Taşkınlar için düğmeye basıldı! Kordon'a gizli set!

İzmir’in Alsancak ilçesinde yaşanan su taşkınları, kentteki esnafın ve vatandaşın en büyük sorunu haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın adaylık sürecinde seçim vaatlerinden biri olan Kordon’a set projesinin taslak çalışmasının yapıldığı bildirildi. 

 

Kordon’da su baskınına karşı hazırlanan taslak proje ile ilgili konuşan Tugay, Ulaşım Master Planı çalışmalarına başladıklarını duyurarak şunları söyledi:

 

“Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’na da çalışılıyor. Ulaşım Master Planı, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’nı da içerecek şekilde yapılacak. İzmir için yeni açılımlar yapabileceğiz. Yeni açılacak sokaklar, caddeler olabilir. Ayrıca su baskını ile ilgili yağacağımız çalışmalar var. Kordon’u su basmaması için taslak çalışma yaptık. Taslak projede Kordon’un kıyı bölgesinde gizlenmiş bir set çalışması var. Ayrıca drenaj sistemini güçlendirdiğimiz bir taraf var. Beraberinde peyzaj çalışması yapılacak. Kordon’un genel havasını bozmadan fonksiyonel olarak daha fazla kullanım alanı olsun diye çalışma yapıyoruz. Yağmursuyu ayrıştırma konusunda da eksik olan alanların tamamlanması gerekiyor.”

0 Yorum

Yorum Gönder