EKONOMİ

2025 sonu için dolar/TL tahmini: 43 seviyesinde!

ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Morgan Stanley, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürme çabasının Türk Lirası’nı desteklediğini açıkladı. Banka, dolar/TL kuru için 2025 sonu tahminini 43 seviyesinde öngörüyor.

Abone Ol

Morgan Stanley, Türkiye ekonomisi ve Türk Lirası (TL) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmeye yönelik adımlarının TL’yi güçlendirdiğini vurguladı.

Dolar/TL beklentileri

Morgan Stanley, 2025 yılı sonunda dolar/TL kurunu 43 seviyesinde gördüğünü belirtti. Banka, TL'nin 2024 sonu tahminleri olan 36 seviyesine kıyasla daha güçlü bir performans sergileme riski taşıdığına dikkat çekti.

Morgan Stanley’nin yayımladığı raporda, "TCMB'nin 2025 yılının ilk yarısında daha yavaş bir faiz indirim sürecine gireceği tahminimiz doğrultusunda, TL’nin tahvillerden daha cazip bir yatırım aracı olmaya devam ettiğine inanıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Morgan Stanley, Türkiye’nin enflasyonu düşürme çabalarının TL üzerindeki olumlu etkisini sürdüreceğini belirterek, 2025 yılı sonunda TL’nin mevcut beklentilere göre daha güçlü kalabileceği yönünde değerlendirmelerde bulundu.