GENEL

ABD'de McDonald's'ın 'Quarter Pounder' hamburgerinin şakası yok!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), McDonald's'ın bazı şubelerinde 'Quarter Pounder' hamburgerinde koli basili tespitinin ardından "Escherichia Coli" bakterisine yakalan kişi sayısının 75'e yükseldiği bildirildi.

Abone Ol

ABD'nin 13 eyaletinde McDonald's restoranlarında 'Quarter Pounder' adlı hamburgerde halk güvenliğini tehdit eden koli basili (E. Coli) bakterisi tespit edilmişti. CDC'nin son açıklamasına göre, koli basili nedeniyle hastalanan kişi sayısı 75'e ulaştı ve vakaların 22'si hastanye kaldırıldı. 

CDC, 23 Ekim'de yayınlanan bir açıklamayla, koli basilinin McDonald's'ın 'Quarter Pounder' hamburgerinde kullanılan sığır eti ve soğanda olabileceğine dair şüphelerin olduğunu belirtti. Ürünlerin detaylı bir incelemeden geçişini kaydeden yetkili, bazı eyaletlerde şüpheli satışın durdurulduğunu ifade etti. Restoran zincirinin belirli bölümlerinin önünün kesilmesi yoluyla bu malzemelerin incelenmesi adına gerekli adımların atıldığı duyuruldu.

Tüketmiş olanlar aman dikkat!

CDC, koli basili bakterisinin midede, kusma ve ishal gibi semptomlarla kendini gösterdiği ve vatandaşın şüpheli durumlara karşı sağlık merkezlerine başvurmalarını önerdi. ABD genelinde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan CDC, tüketicilerin de gıda güvenliği konusuna özen göstermesini tavsiye etti.