AK Parti’den ‘Buca Cezaevi’ kararı!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bir TV ekranlarında Gazeteci Ümit Yaldız’ın sunduğu Söz Meclisten İçeri programında Gazeteciler Fatih Yapar, Ümit Yaldız, Mustafa Yılmaz ve Hanzade Ünuz'un sorularını yanıtladı.

Programda yıkımı tamamlanan ama mahkeme kararı ile iptal edilen Buca Cezaevi Planları gündem oldu.

Başkan olduğu takdirde Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması için çalışacağını belirten Dağ, “O yer Adalet Bakanlığı’nındı. İller Bankası’na verildi. Kamu arazisi orası. Ankara-İzmir arasında mekik dokuma işleri. Ranta açarsanız orayı karşı çıkarım. Ben 1 Nisan’dan sonra burayı yeşil alan yapalım diyeceğim. Arsa maliyetinin bir kısmını ben karşılayacağım diyeceğim. Çözümle giderseniz çözülmeyecek iş yok” dedi.

PLAN İPTAL EDİLMİŞTİ
Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanı planları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı karşı karşıya getirmişti.   

Alanın kamusal yeşil olan olarak planlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü yargı mücadelesinde İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kaldırmıştı. İzmir 4.İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve çevreci avukatlar tarafından planların iptali talebiyle açılan davada Büyükşehir lehine karar çıkmıştı. 

0 Yorum

Yorum Gönder